NL
EN
ePARTS digital EASA regulations

Ir Rogier V. van der Velden (1954)

Studeerde werktuigbouwkunde en metaalkunde aan de Technische Universiteit in Delft. Werkte zeven jaar bij Fokker Aircraft als specialist en projectleider op het gebied van metaalmoeheid en schade tolerantie en was in dat kader betrokken bij de certificatie van de Fokker 100 en Fokker 50.

Was daarna bij Coopers & Lybrand / Civi Consultancy gedurende zes jaar adviseur of projectleider bij veel, zeer uiteenlopende opdrachten op het gebied van industriële innovatie voor zowel overheidsinstanties als het bedrijfsleven. Bracht expertise in op het gebied van (materiaal- en milieu)technologie, bedrijfskunde, kwaliteitszorg, technologiebeleid en subsidies.

Werd vervolgens bij de Rijksluchtvaartdienst (CAA-NL, RLD) toezichtouder voor diverse bedrijven die waren erkend voor onderhoud aan vliegtuigen of vliegtuigonderdelen. Nam deel aan verschillende internationale standaardisatieonderzoeken (MAST). Was vier jaar lang hoofd van het bureau Vliegtuigonderhoud Algemene Luchtvaart en Helikopters. Deed beleidsontwikkeling op dit gebeid en was lid van het management team van de afdeling Vliegtuigonderhoud en -productie.

Begon in mei 2000 als zelfstandig adviseur met Jargon Aviation Consultancy en ondersteunt bedrijven en organisaties bij de interpretatie en implementatie van de luchtvaartregelgeving. 

EASA certificaten

Heeft uitgebreide kennis van en ervaring met de initiële en blijvende luchtwaardigheid en aanverwante onderwerpen zoals human factors, veiligheidsmanagement, auditing en incidentenonderzoek. Heeft zowel namens de JAA Training Organisation (2004 - 2008) als voor Jargon Aviation Consultancy wereldwijd meer dan 7000 luchtvaartprofessionals opgeleid. Bezit meerdere EASA e-examination certificaten.

EAAP human factors specialist certificaat

Is gekwalificeerd ICAO trainer op het gebied van luchtwaardigheid, is geaccrediteerd IS-BAO auditor en is gecertificeerd STAMINA human factors trainer. Is tevens in het bezit van het Human Factors Specialist certificaat, afgegeven door the European Association for Aviation Psychology (EAAP).

Heeft met ePARTS een digitale regelgeving ontwikkeld en gepubliceerd. Deze eBooks leveren de EU en EASA eisen, Acceptable Means of Compliance (AMC), Guidance Material (GM) en aanverwante publicaties als complete, actuele, geconsolideerde en klikbare documenten.

Tijdens zijn carrière heeft Rogier van der Velden meer dan 25 jaar ervaring opgedaan in de luchtvaart (bedrijfsleven en overheid). Daarnaast heeft hij meer dan 20 jaar ervaring als adviseur. Een uitgebreid curriculum vitae kan worden gedownload.