NL
EN
ePARTS digital EASA regulations

Statistieken regelgeving training:

Meer dan 320 trainingen gegeven
Meer dan 5300 professionals opgeleid

Beoordelingen van deelnemers

Jargon's trainingen op het gebied van regelgeving richten zich op het overdragen van kennis en het creëren van inzicht en begrip.

EASA rules and responsibilities

Iedere Jargon training over regels en voorschriften begint met een overzicht van het systeem van de regelgeving. De rollen en verantwoordelijkheden van de ICAO, EASA, de voormalige JAA en de individuele EASA- en de niet-EASA-lidstaten worden toegelicht. Ook de relaties tussen de verschillende regels en voorschriften worden behandeld. Dit vergroot het begrip voor de regels en de verantwoordelijkheiden van alle betrokken organisaties (ontwerp, productie, beheer van permanente luchtwaardigheid, onderhoud, etc.).

De regels en het ondersteunend materiaal zoals Acceptable Means of Compliance (AMC) en Guidance Materials (GM) worden besproken en gedetailleerd uitgelegd. Waar van toepassing dekt de Jargon training de door de EASA gepubliceerde syllabi. De laatste ontwikkelingen en voorgestelde wijzigingen worden ook besproken. Gedurende de training worden er veel voorbeelden gegeven van de uitvoering van de regels binnen organisaties. Er is altijd voldoende tijd voor vragen en discussies, ook na de training.

Voor een in-house training richten de voorbeelden zich op de betrokken organisatie en haar procedures. Er zijn speciale trainingen op hoog niveau beschikbaar voor individuele managers of groepen managers.

Indien gewenst kan er na de training een examen afgenomen worden. Jargon Aviation Consultancy is door EASA bevoegd om EASA e-examens af te nemen. U kunt ook een Jargon examen doen.

Trainingen over de Europese luchtvaarteisen (EASA Parts)

Jargon Aviation Consultancy biedt de volgende trainingen over EU / EASA regelgeving:

  • Initiële luchtwaardigheid (EASA Part-21, DOA, POA)
  • Blijvende luchtwaardigheid (EASA Part-M, Part-145 of Part-66&147)
  • EU – USA Bilateral Aviation Safety Agreement (BASA)

De meeste van deze trainingen zijn verkrijgbaar in verschillende varianten, zoals Part-21/J of Part-M/G. Deze trainingen zijn beschikbaar als initiële training en als continuation training. De continuation training herhaalt essentiële of ingewikkelde elementen van de regels en behandelt recente aanpassingen en voorgestelde wijzigingen.

Trainingen over de Amerikaanse luchtvaarteisen (FAA FAR's)

Vergelijkbaar met de EU / EASA trainingen verzorgt Jargon ook trainingen over de overeenkomstige delen van de Amerikaanse voorschriften van Title 14 CFR (FARs), zoals Part 21 (FAR 21), Part 43 (FAR 43) en Part 145 (FAR 145). Tijdens deze trainingen worden de verschillen met de Europese eisen toegelicht.

Trainingen over de militaire luchtvaarteisen (MLE, EMAR)

Jargon levert ook een heel scala aan trainingen over de Nederlandse militaire luchtvaart eisen (MLE's):

  • Certificatie en militair type certificaathouder (MLE-21)
  • Blijvende luchtwaardigheid (MAR-OPS/M, MLE-145 of MLE-66&147)
  • Distributie- en materieelvoorziening (MLE-DSO)
Deze meeste van deze trainingen zijn beschikbaar op verschillende niveaus (management, kwaliteitsmedewerkers en overige medewerkers). Tijdens deze militaire trainingen worden de verschillen met de civiele Europese eisen duidelijk aangegeven.

Trainingen over de Europese militaire luchtvaart eisen, uitgegeven door de European Defence Agency, zullen snel na de publicatie van deze EMAR's beschikbaar komen.

Een compleet overzicht van de actuele trainingen is hier beschikbaar. Dit overzicht wordt regelmatig geactualiseerd.